Ads 468x60px

5 Μαΐ 2015

Το μικρότερο ξενοδοχείο του κόσμου

Η ιδέα της κατασκευής του Koffer Hotel (Kofftel χαϊδευτικά) - του «ξενοδοχείου βαλίτσα» εις την ελληνικήν, ανήκει στον χερ Matthias Letterman, ένα συνταξιούχο μηχανοδηγό.

«Ήθελα να δημιουργήσω μια τρελή και ασυνήθιστη “στάση”, που να στηρίζει το θεματικό μουσείο μας για τους σιδηροδρόμους και το εστιατόριο που δημιουργήσαμε το 1998», εξηγεί ο 56 χρονος Letterman, (χερ Σόιμπλε επαναλαμβάνουμε: 56χρονος άντρας συνταξιούχος και όχι του ΟΣΕ), που το 2004 αποφάσισε να ενισχύσει τα τουριστικά καταλύματα του Lunzenau, στη Σαξονία, κατά... δύο κλίνες. Δύο κλίνες, όμως, που φιλοξενούνται μέσα σε μια τεράστια παλιομοδίτικη βαλίτσα 3 Χ 1,5 μέτρων.
Τόσο «λακωνικό» ξενοδοχείο θα έπρεπε να διαθέτει και η Σπάρτη.
Τα 4,5 τ.μ. λοιπόν της ξενοδοχειακής του μονάδας προσφέρουν μια κουκέτα, μια λεκάνη, ένα νιπτήρα και - αναλογικά - η τιμή ενοικίασής του είναι μεγαλύτερη αυτής ενός δωματίου στο Waldorf Astoria της Νέας Υόρκης (αν, φυσικά, διαιρέσεις το κόστος διαμονής με τα τετραγωνικά).
Το λες και χειραποσκευή...
Η χρέωση, λοιπόν, είναι 15 ευρώ το άτομο, γεγονός που μας επιτρέπει να υποθέσουμε πως ενοικιάζεται και από μοναχικούς επισκέπτες της πόλης, ενώ στην τιμή συμπεριλαμβάνεται πρωινό και δείπνο στο εστιατόριο του σιδηροδρομικού μουσείου. Στις παροχές του ξενοδοχείου συμπεριλαμβάνεται και μια - ξύλινη και χωρίς στέγη - ντουζιέρα.
Η ντουζιέρα προφανώς εξυπηρετεί μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.
Το ξενοδοχείο δεν διαθέτει βιβλίο επισκεπτών, όμως ο καθένας μπορεί να γράψει τα σχόλιά του στο εσωτερικό του δωματίου / βαλίτσας, το οποιό μέχρι στιγμής έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 3.000 επισκέπτες. Αυτό, πρακτικά σημαίνει πως ο χερ Letterman, έχοντας επενδύσει το πολύ ένα χιλιάρικο, βρήκε ένα πολύ καλό τρόπο για να ενισχύει τη σύνταξή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 
Blogger Templates