Ads 468x60px

19 Απρ 2015

Έτσι θα είναι οι καντίνες από αύριο!

Το πρωτότυπο αυτό όχημα που παρουσιάστηκε πριν από μερικές ημέρες στην ιστορική αγορά Carreau du Temple στο Παρίσι «σερβίρει» νέες καινοτόμες ιδέες προσφέροντας υψηλής ποιότητας γρήγορα γεύματα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά...

Το Food Truck εμπνεύσθηκε και σχεδιάστηκε από το Peugeot Design Lab - το στούντιο σχεδιασμού της γαλλικής μάρκας - και ξεχωρίζει ακόμη και από την ονομασία του: «Le Bistrot du Lion». Το νέο αυτό «ρεστοράν πάνω σε τροχούς» της Peugeot έκανε την εμφάνισή του στο Milan Design Week 2015 στις 14 Απριλίου, προτού στηθεί έξω από το Γαλλικό Περίπτερο στην διεθνή έκθεση Expo Milano, με θεματικό τίτλο «Τροφή για τον πλανήτη, Ενέργεια για τη ζωή». Όπως εξηγεί ο Cathal Loughnane, επικεφαλής στο εργαστήριο σχεδιασμού της Peugeot, «οι τελικοί χρήστες των προϊόντων μας βρίσκονται πάντοτε στην καρδιά όλων των δημιουργιών μας. Για το Food Τruck, θελήσαμε να δημιουργήσουμε μία εντελώς διαφορετική εμπειρία, όχι απλά να κατασκευάσουμε μία κουζίνα για έναν σεφ, αλλά ένα ρεστοράν / καφέ για τους πελάτες μας, ένα όχημα Peugeot που, ουσιαστικά, μεταμορφώνεται σε ένα Bistrot».
Το Food Truck είναι ένα κόμπακτ μπιστρό πάνω σε τροχούς, εναρμονισμένο ιδανικά στο αστικό περιβάλλον. Οι μικροί σε μήκος εμπρός και πίσω πρόβολοι εξασφαλίζουν ευελιξία, ενώ το μακρύ μεταξόνιο προσφέρει έναν εξαιρετικά μεγάλο χώρο φόρτωσης. Το «Le Bistrot du Lion» περιλαμβάνει χώρους για προετοιμασία γεύματος και δείπνου, καθώς και θέση για DJ (!), ο οποίος μπορεί να συνδεθεί με την νέα υπηρεσία της εταιρείας Peugeot Music, που προσφέρει διαδικτυακό ράδιο και αποκλειστικά playlists.
Tο Food Truck διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες 30 ατόμων - ακόμα και τραπεζάκια με πτυσσόμενες τέντες. Μία λεπτομέρεια που πρέπει να τονιστεί είναι πως το «Le Bistrot du Lion» διαθέτει δυνατότητα ανακύκλωσης όλων των αποβλήτων ούτως ώστε κάθε φορά που αποχωρεί από το σημείο που είχε «στηθεί», ν' αφήνει την πόλη πίσω του ακριβώς όπως την βρήκε.
Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν την κάθε κίνηση του σεφ χάρη σε μία οθόνη σαρανταέξι ιντσών, ενώ ένα σετ από οκτώ ηχεία FOCAL και 32 tweeter - τα οποία βρίσκονται σε μελετημένη διάταξη για τη μεγιστοποίηση της ηχητικής απόλαυσης - μπορούν ν' αναπαράγουν με απόλυτη πιστότητα από τον ήχο ενός μαχαιριού που κόβει μέχρι και τις επιλογές του εκάστοτε DJ.
Όσον αφορά τους σεφ, αυτοί έχουν στη διάθεσή τους δύο σχάρες και τέσσερις πλάκες ψησίματος καθώς επίσης και όλα τα απαραίτητα (κι ακόμη περισσότερα) για να μεγαλουργήσουν. Το σύστημα εξαερισμού (γιατί υπάρχει και τέτοιο...) προσφέρει την βέλτιστη ποιότητα αέρα, ενώ υπάρχει χώρος κατάψυξης τετρακοσίων λίτρων κάτω από το πάτωμα. Τέλος, ένα ψυγείο τριακοσίων πενήντα λίτρων διατηρεί δροσερά τα αναψυκτικά, ενώ μια επαγγελματική μηχανή εσπρέσο από την Rocket Espresso συμπληρώνει το χορταστικό αυτό «πακέτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 
Blogger Templates