Ads 468x60px

4 Οκτ 2014

Αυτά τα tips για το σπίτι απλά δεν υπάρχουν!

Δείτε όλες τις οδηγίες για να κάνετε την ζωή σας πιο εύκολη!






Στα ντουλάπια κουζίνας συσσωρεύεται βρώμiα και μικροβια! Μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα με αυτό το σπιτικό καθαριστικό. Αναμίξτε ένα μέρος  ελαιόλαδο και 2 μέρη μαγειρική σόδα και χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή ένα πανί για να καθαρίσετε τα ντουλάπια(ακόμα καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε εάν τα τρίψετε με μια παλιά οδοντόβουρτσα)



Πλύνετε τα legos στο πλυντήριο.



Τα Lego κομμάτια, κυρίως τα μικρά μπορεί να είναι πηγη μικροβίων .  Έαν  τα καθαρίσετε ένα προς ένα, θα πάρει μέρες. Μπορείτε λοιπόν να τα  βάλετε όλα σε μια τσάντα πλυντηρίου και στο πλυντήριο. Προσθέστε λίγο σαπούνι και στη συνέχεια  απλά αφήστε τα να στεγνώσουν.


Η πόρτα του φούρνου ,όσο και αν την καθαρίσετε,πάντα φαίνεται βρώμικη εξ'αιτίας του κενού που υπάρχει ανάμεσα στο τζάμι?Καθαρίστε εύκολα τον φούρνο σας με το παρακάτω κόλπο και καντε την κουζίνα σας να δείχνει σαν καινούργια!



Βήμα 1: Αφαιρέστε το συρτάρι από το κάτω μέρος του φούρνου.

Βήμα 2: Δημιουργήστε ένα εργαλείο καθαρισμού με μια συρμάτινη κρεμάστρα.
Θα ισιώσετε την κρεμάστρα και στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα πανάκι καθαρισμού στον γάντζο. Χρησιμοποιήστε ένα λαστιχάκι για να στερεώσετε το μαντηλάκι.

 Βήμα 3: Ξαπλώστε στο πάτωμα και κοιτάξτε κάτω από την πόρτα του φούρνου σας. Θα δείτε σχισμές ανάμεσα στην πόρτα του φούρνου και το γυάλινο παράθυρο.
Βήμα 4: Σύρετε την κρεμάστρα μέσα από τις ράγες.
Καθαρίστε σέρνοντας την κρεμάστρα δεξιά-αριστερά.
Βήμα 5: Τραβήξτε την κρεμάστρα από τις υποδοχές όταν τελειώσετε τον καθαρισμό. Επαναλάβετε με καινούργιο πανάκι εάν χρειαστεί εώς ότου καθαρίσει τελείως το γυαλί


 
Βήμα 6: Απολαύστε την καθαρή, χωρίς ίχνη βρώμιας,πόρτα του φούρνου σας!

Καθαρίστε τα αλατα απο το σιδερο

Ο καθαρισμός  είναι πολύ απλός, αν ακολουθήσετε αυτή τη συμβουλή. Πρώτα πασπαλίζουμε αλάτι πάνω στη σιδερώστρα, μετά ρυθμίζουμε το σίδερο στην υψηλότερη θερμοκρασία  στην επιλογή ατμού και στη συνέχεια απλά  σιδερώνουμε πάνω από το αλάτι. Η βρωμιά κολλάει στο αλάτι και το σίδερο γίνεται καθαρό και λαμπερό.

Αφαιρέστε τις τρίχες των κατοικίδιων ζώων με λαστιχένια γάντια.

Αν έχετε γάτα ή σκύλο, τότε είμαι βέβαιος ότι είστε σε διαρκή πόλεμο με τις τρίχες τους.Δεν είναι και τόσο δύσκολο να αφαιρέσετε όλα αυτά τα μαλλιά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια. Περάστε το χέρι σας με το γάντι πάνω από την ταπετσαρία,τους καναπέδες και τα μαξιλάρια και οι τρίχες θα κολλήσουν επάνω στο γάντι.

Ξανακάντε τα κιτρινισμένα μαξιλάρια λευκά με αυτό το μείγμα.

Είναι τόσο ενοχλητικό όταν τα κάτασπρα μαξιλάρια σας  αποκτούν μια κίτρινη απόχρωση. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να το διορθώσετε αυτό. Αναμείξτε τα ακόλουθα συστατικά: 1 φλιτζάνι απορρυπαντικό πλυντηρίου, 1 φλιτζάνι σκόνη απορρυπαντικού πλυντηρίου πιάτων, 1 φλιτζάνι χλωρίνη, ½ φλιτζάνι βόρακα και πολύ ζεστό νερό Τρίψτε τα μαξιλάρια σας με το μείγμα,ξεπλύνετε καλά και αφήστε να στεγνώσουν.

Εξαφανίστε τις γρατζουνιές στα έπιπλα από ξύλο με το ξύδι και το ελαιόλαδο.

Αν έχετε ένα  ξύλινο τραπέζι γδαρμένο και άσχημο, μην το πετάξετε, γιατί μπορεί ακόμα να σωθεί. Ανακατέψτε ½ φλιτζάνι ξύδι με ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, βυθίστε ένα πανί στο μείγμα και τρίψτε το πάνω στο ξύλο. Οι γρατσουνιές θα εξαφανιστούν εντελώς και το ξύλο θα μοιάζει με καινούργιο.

Αφαιρέστε τα άλατα νερού με ξύδι.

Το δυσάρεστο στρώμα αλάτων που εμφανίζεται συχνά πάνω και γύρω από τις βρύσες, δεν είναι σίγουρα κάτι που θέλετε να έχετε στο σπίτι σας. Αλλά μπορείτε εύκολα να τα αφαιρέσετε με ξύδι. Αν είναι μια επίπεδη επιφάνεια, ρίξτε λίγο ξύδι και αφήστε το να καθίσει για περίπου 20 λεπτά. Για την βρύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτί κουζίνας εμποτισμένο με ξίδι. 


Αφαιρέστε σημάδια θερμότητας με περισσότερη θερμότητα.

Αν έχετε λευκά σημάδια θερμότητας  στα έπιπλά σας, για  να τα καταργήσετε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερη θερμότητα και  υγρασία. Πάρτε διάφορα υφάσματα και ψεκάστε τα με νερό. Βάλτε τους πάνω από το λεκέ και στη συνέχεια σιδερώστε από πάνω για περίπου 15 δευτερόλεπτα. 

Καθαρίστε το καναπέ  με  αλκοόλ.

Για να καθαρίσετε ένα καναπέ μικροϊνών χρειάζεστε ένα άσπρο σφουγγάρι και αλκοόλ. Ψεκάστε με το αλκοόλ  την λεκιασμένη περιοχή και τρίψτε με το σφουγγάρι. Αφήστε την περιοχή να στεγνώσει. Στη συνέχεια, τρίψτε με μια  βούρτσα την περιοχή. 

Κάντε την σχάρα σας αντικολλητική με ένα κρεμμύδι.

Αν θέλετε η σχάρα σας να μην κολλάει  απλά κόψτε ένα κρεμμύδι στη μέση και τρίψτε την κομμένη πλευρά στη θερμαινόμενη σχάρα.

Καθαρίστε τη βρύση του μπάνιου με λεμόνι.

μπορείτε να καθαρίσετε τη βρύση του μπάνιου με λεμόνι. Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και τρίψτε τους σκληρούς λεκέδες νερού.



Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό τζαμιών.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε  νερό, ξύδι και σαπούνι πιάτων. Ανακατέψτε αυτά τα τρία συστατικά και τα παράθυρά σας θα είναι λαμπερά. Επίσης, θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε εφημερίδα. Ψεκάστε τα παράθυρα με το μείγμα, χρησιμοποιήστε ένα λευκό πανί για να τα πλύνετε και στη συνέχεια στεγνώστε τα με την εφημερίδα.

Καθαρίστε τις σκουριες απο τη σόμπα με αμμωνία.

 Τι μπορείτε να κάνετε; Είναι απλό.  Πάρτε ¼ φλιτζάνι αμμωνία και σφραγίστε την επιφανεια  με μια πλαστική σακούλα.Αφήστε το να καθίσει για μια νύχτα και στη συνέχεια θα πρέπει να σκουπίσετε με ένα καθαρό σφουγγάρι. Το ίδιο κάντε και με τις σχάρες.

Διάλυμα καθαρισμού για τον νεροχύτη της κουζίνας.

Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό για το νεροχύτη της κουζίνας, χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα συστατικά: υγρό πιάτων, αποσταγμένο άσπρο ξίδι, σόδα, ορυκτό αλάτι, λεμόνι ή lime και πάγο. Θα χρειαστείτε επίσης ένα παλιό κουρέλι, μια οδοντόβουρτσα και ένα μαλακό σφουγγάρι. Ξεπλύνετε το νεροχύτη και πασπαλίστε με μαγειρική σόδα την επιφάνεια. Κάντε μια πάστα και ξεπλύνετε. Τρίψτε το χείλος με μια οδοντόβουρτσα εμποτισμένη με την πάστα σόδας .
Σκεπάστε ολόκληρο το νεροχύτη με απορροφητικό χαρτί εμποτισμένο με λευκό ξύδι και αφήστε το να καθίσει για 20 λεπτά. Εμποτίστε ένα σφουγγάρι με νερό και υγρό πιάτων και καθαρίστε τον νεροχύτη. Συμπληρώστε  με 2 φλιτζάνια πάγο και ρίξτε ένα φλιτζάνι αλάτι πάνω του. Αφήστε το κρύο νερό να τρέξει,έως ότου ο πάγος λιώσει. Στη συνέχεια, κόψτε ένα λεμόνι  τρίψτε τον νεροχύτη.

Πώς να καθαρίσετε ένα ξύλο κοπής

Πιθανόν να έχετε παρατηρήσει ότι το ξύλο  κοπής διατηρεί βρωμιά.Καθαρίστε το πανεύκολα. Θα χρειαστείτε 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι, 1 φλιτζάνι νερό, ½ λεμόνι, αλάτι ,  ελαιόλαδο  και μια πετσέτα. Σκουπίστε την επιφάνεια κοπής με ένα μείγμα από ξύδι και νερό. Κόψτε ένα λεμόνι , βουτήχτε το στο αλάτι και τρίψτε το ξύλο. Ξεπλύντε με νερό. Στη συνέχεια βυθίστε την πετσέτα στο ελαιόλαδο και με απαλές κινήσεις τρίψτε το ξύλο.

Καθαρίστε την μπανιέρα με γκρέιπφρουτ και  αλάτι.

Αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά ή σπιτικά προϊόντα καθαρισμού, εδώ είναι ένα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την μπανιέρα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα γκρέιπφρουτ και ¼ φλιτζάνι αλάτι. Κόψτε το γκρέιπφρουτ και  πασπαλίστε το με αλάτ. Βρέξτε την μπανιέρα και πασπαλίστε με το υπόλοιπο αλάτι. Τρίψτε το γκρέιπφρουτ γύρω από την μπανιέρα.Ξεπλύνετε με άφθονο νερό. 

Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό φούρνου.

Για να καθαρίσετε το φούρνο, μπορείτε να αναμείξετε μαγειρική σόδα και ξύδι.Χρειάζεται, επίσης, ένα μπολ και μια σπάτουλα. Ξύστε τα υπολείμματα με τη σπάτουλα.Πασπαλίζουμε μαγειρική σόδα σε όλο το πάτωμα του φούρνου. Στη συνέχεια ψεκάσετε το ξίδι πάνω από τη σόδα . Αφήστε το να καθίσει για 10-20 λεπτά. Τρίψτε με κυκλικές κινήσεις. 

Καθαρίστε τα στόρια με ξύδι και νερό.

Ο καθαρισμός των στοριών μπορεί να είναι επώδυνος. Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να το κάνουμε. Αναμείξτε ίσα μέρη ξύδι και ζεστό νερό σε ένα μπολ. Βάλτε μια παλιά κάλτσα στο χέρι σας.βρέξτε την με το μείγμα και σκουπίστε τα στόρια.

Αφαιρέστε τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο με οδοντόκρεμα.

Εάν έχετε ένα παιδί που μόλις ανακάλυψε τη μαγεία των ανεξίτηλων μαρκαδόρων, τότε είναι πολύ πιθανό να βρείτε τα έργα τέχνης του στο δάπεδο και τα έπιπλα. Μην ανησυχείτε, αυτό μπορεί να διορθωθεί. Απλώστε οδοντόκρεμα επάνω στον μαρκαδόρο και τρίψτε με ένα υγρό πανί ή χαρτί κουζίνας. 

Εξαφανίστε τους λεκέδες απο το χαλί.

Μερικοί λεκέδες απλά δεν βγαίνουν από το χαλί, οτι  είδους καθαριστικό και αν χρησιμοποιείτε. Αλλά υπάρχει μια λύση για αυτό. Ψεκάστε καθαριστικό τζαμιών πάνω στο λεκέ, βάλτε ένα πανί ή πετσέτα πάνω του και σιδερώστε το. Επαναλάβετε έως ότου ο λεκές ξεκολλήσει. 

Γυαλίστε τα ασημικά σας με  αλάτι και σόδα.

Τόσο το αλάτι όσο και η μαγειρική σόδα χρησιμοποιούνται μεμονωμένα συνήθως σε σπιτικά προϊόντα καθαρισμού. Αλλά γιατί να μην τα ανακατέψουμε; Αν το κάνετε θα δείτε ότι μπορείτε να φτιάξετε ένα πολύ ωραίο καθαριστικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το ασήμι. Συνδυάστε ίσα ποσά αλάτι  σόδα και τρίψτε τα ασημικά σας. 

Βάλτε στον φούρνο μικροκυμάτων το σφουγγάρι κουζίνας.

Τα σφουγγάρια κουζίνας επιτρέπουν στα μικρόβια να συσσωρεύονται. Μια μια καλή ιδέα για να απαλλαγούμε από αυτά,είναι να βάλουμε το σφουγγάρι της κουζίνας στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά. Θα σκοτώσει σχεδόν όλα τα μικρόβια. 

Καθαρίστε τον κάδο απορριμμάτων με παγάκια απο ξύδι και λεμόνι 

Για να καθαρίσετε με φυσικό τρόπο τον κάδο  απορριμμάτων σας χρειάζεστε 3-4 φρέσκα λεμόνια και ένα μπουκάλι λευκό ξύδι. Κόβουμε κάθε λεμόνι  σε μικρά κομμάτια. Βάλτε τα κομμάτια σε χωριστές τρύπες στην παγοθήκη. Γεμίστε τη θήκη με άσπρο ξύδι. Παγώστε τους κύβους. Ρίξτε  1 κύβο στον κάδο κάθε βράδυ.Το πρωί αφαιρέστε με χαρτί κουζίνας ότι έχει απομείνει απο μείγμα.

Απαλλαγείτε από τη μυρωδιά.

Σπιτική συνταγή αποσμητικού χώρου.

Αν προτιμάτε τις φυσικές μυρωδιές, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αποσμητικό χώρου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνι, βανίλια και δεντρολίβανο. Ανακατέψτε δύο φλιτζάνια νερό, ένα κουταλάκι του γλυκού βανίλια, μια φέτα λεμονιού και 2 κλωναράκια δεντρολίβανο σε ένα τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει.Τοποθετούμε σε ένα μπουκάλι με απλικατέρ και ψεκάζουμε τον χώρο μας.

Φρουτώδες αποσμητικό χώρου.

Εδώ είναι μια άλλη καλή συνταγή. Χρειάζεστε μήλα, πορτοκάλι, λεμόνι, cranberries, κανέλα, ολόκληρα γαρίφαλα και εκχύλισμα βανίλιας. Βάλτε τα όλα σε μια κατσαρόλα και προσθέστε λίγο νερό. Αφού φτάσουν σε σημείο βρασμού χαμηλώστε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει. 

 καθαριστικό εσπεριδοειδών

Κάνετε ένα φυσικό καθαριστικό που μυρίζει υπέροχα χρησιμοποιώντας φλούδες εσπεριδοειδών και λευκό ξύδι. Πέρνουμε τις φλούδες εσπεριδοειδών και τις βάζουμε σε ένα βάζο. Καλύψτε με το ξίδι και αφήστε το να καθίσει για 2 εβδομάδες. Αφαιρέστε τις φλούδες και αραίωστε με νερό . ρίχνουμε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Κάντε το σπίτι σας μυρίζει σαν την άνοιξη.

Για αυτήν την συνταγή θα χρειαστείτε ένα μικρό κατσαρολάκι στο οποίο βάζετε το νερό, το λεμόνι και μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο. Προσθέστε 1-2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει όλη μέρα. 
http://www.daddy-cool.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 
Blogger Templates