Ads 468x60px

23 Σεπ 2014

Δεν είστε ποτέ ασφαλείς: Χάκερ εισβάλλουν στις κάμερες των υπολογιστών και βλέπουν τα πάντα

Οι χάκερ συνεχώς βρίσκουν καινούριους τρόπους για να εισβάλλουν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μας προκειμένου να κλέψουν δεδομένα και να μας σπάσουν τα νεύρα. Η καινούρια τους πατέντα ξεπερνά κάθε προηγούμενο καθώς έχουν βρει τρόπο να εισβάλλουν στις κάμερες των ηλεκτρονικών υπολογιστών και να βλέπουν τι κάνουμε μεταδίδοντας ζωντανά στο διαδίκτυο!

Σύμφωνα με έρευνα της Daily Mail, υπάρχουν στο διαδίκτυο ιστοσελίδες που προβάλλουν την καθημερινότητα μιας οικογένειας χωρίς να το γνωρίζει. Οι χάκερς εισβάλλουν στις κάμερες των ηλεκτρονικών υπολογιστών και ακούν και βλέπουν τα πάντα. Όχι όμως μόνο εκείνοι αλλά και όλοι όσοι μπαίνουν στις ιστοσελίδες. Μάλιστα, οι χάκερς μπαίνουν στο σύστημα καμερών ασφαλείας που έχουν τοποθετηθεί σε μαγαζιά και σε σπίτια.
Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας είδαν την περασμένη εβδομάδα τα εξής σε ζωντανή σύνδεση:
  • Μωρά στην κούνια τους να κοιμούνται
  • Έναν μαθητή να παίζει στο σπίτι του στον υπολογιστή στο βόρειο Λονδίνο
  • Ένα άλλο αγοράκι να κοιμάται στο κρεβάτι του
  • Το αποδυτήριο του ιερέα σε εκκλησία στο Σάρεϊ
  • Μια ηλικιωμένη γυναίκα να κάθεται στην πολυθρόνα της στο σαλόνι του σπιτιού της
  • Δυο άνδρες σε μια κουζίνα να τρώνε
Εκτός από τις κάμερες ασφαλείας στις οποίες μπορούν να εισβάλλουν οι χάκερς, υπάρχουν και άλλες συσκευές στις οποίες μπορούν να «μπουν» και να χάσετε για πάντα την ιδιωτικότητα σας. Μπορούν να σας παρακολουθήσουν ακόμα και από τις ειδικές συσκευές ενδοεπικοινωνίας για τα μωρά που κυκλοφορούν και με κάμερα.

Μόνο στην Μεγάλη Βρετανία η έρευνα αποκάλυψε ότι υπάρχουν ανεβασμένες στο διαδίκτυο 60.000 ώρες ζωντανής αναμετάδοσης από κάμερες. Επίσης στο παρελθόν έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά παρακολούθησης μέσω κάμερας υπολογιστή. Η ενέργεια αυτή ονομάζεται «ratting», αφού οι χάκερ στέλνουν έναν ιό ο οποίος επιτρέπει στον χάκερ να αποκτήσει πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή χωρίς να το γνωρίζει.

http://www.gnorizo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 
Blogger Templates